Στην Κύπρο είναι γνωστό ότι χωρίς αυτοκίνητο δεν πας πουθενά. Οι ελλιπείς συγκοινωνίες και η νοοτροπία μας ευνοούν τη χρήση αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση, προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη μας για μετακίνηση.

Η δουλειά, το σχολείο, το σουπερμάρκετ, μια συνάντηση με φίλους είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μας υποχρεώνουν κάθε λίγο να καθόμαστε στη θέση του οδηγού.

Είναι πολύ θετικό ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται και στον τόπο μας μια προσπάθεια προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, με γνώμονα την καλή υγεία και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Η δημιουργία ποδηλατοδρόμων είναι ένα παράδειγμα τέτοιου είδους πρωτοβουλιών από την πολιτεία. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι πολίτες φαίνεται να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι γύρω από το θέμα, καθώς ολοένα και πιο πολλοί χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το αυτοκίνητο στην Κύπρο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και για μετακινήσεις από πόλη σε πόλη ή από τις πόλεις στα χωριά και αντίστροφα. Σε πολλά χωριά, όπου συγγενείς και φίλοι μένουν κοντά ο ένας στον άλλο ή όπου η φύση εμπνέει τον κόσμο να περπατήσει και να την απολαύσει, οι άνθρωποι εξακολουθούν να καλύπτουν τις αποστάσεις μέχρι την πλατεία, το καφενείο, τον γείτονα κ.ο.κ. με τα πόδια.

Ποιος όμως μπορεί να ισχυριστεί ότι το αυτοκίνητο δεν είναι αναγκαίο κακό; Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι τέσσερις τροχοί είναι πολλές φορές απαραίτητοι ακόμα και για τις κοντινές αποστάσεις. Ένα ξαφνικό θέμα υγείας, κάτι που θέλουμε να μεταφέρουμε, μια διαδρομή που περνάει από κεντρικό δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο ή σήμανση μπορούν να αποτελέσουν αφορμές ώστε η χρήση του αυτοκινήτου να είναι αναπόφευκτη.

Για όσους, λοιπόν, είναι υπέρμαχοι των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και αφιερώνουν μόνο λίγο χρόνο της ημέρας τους στην οδήγηση, η νέα πρωτοποριακή και οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου «buythemile» της Altius Insurance είναι ιδανική. Με την επιλογή του πακέτου ασφάλισης «buythemile» οι οδηγοί κοντινών αποστάσεων δικαιούνται να καλύψουν μέχρι και 3.000 χλμ. σε ένα χρόνο μόνο με €99!. Η έκδοση του αντίστοιχου συμβολαίου γίνεται εύκολα και γρήγορα και ο οδηγός λαμβάνει δωρεάν μια συσκευή που τοποθετεί με απλό τρόπο στο αυτοκίνητό του ώστε να μπορεί να ελέγχει το υπόλοιπό του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.buythemile.com.cy της Altius Insurance.

Αφήστε την "επικοινωνία" σας σε εμάς!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input